Brudklänning

Brudklänning

– Klänningen för den största dagen i ditt liv!

Att välja brudklänning är ett minne för livet. Det här är en upplevelse som kan bli som en karamell som du suger länge på. Bara att få fundera på vilken typ av klänning du vill ha till bröllopet kan ge så mycket energi. Låt dig inspireras av bilder och fantisera om hur du ser dig själv säga ja och dansa hela natten lång i din klänning.

Hur långt innan ska man ordna med brudklänning?

En vanlig rekommendation är att du börjar leta bröllopsklänning minst ett halvår innan vigseln. Kanske ännu tidigare. Därmed inte sagt att du inte kommer att hitta rätt brudklänning om det bara är tre veckor kvar till bröllopet. Men ju mer tid du har på dig desto bättre.

Om du har några veckor kvar så hinner du ju se på lite olika alternativ. Om något behöver ändras så hinner du även med detta innan det blir dags att knyta banden. När det rör sig om ett sista-minuten-bröllop så får du kanske vara lite flexibel. Det går att ordna med brudklänningen på några dagars tid men då kanske allting inte blir exakt som du tänkt dig.

Var kan man köpa brudklänningen?

Det finns bröllopsbutiker som är specialister på brudklänningar. Dessutom så kan du gå till en sömmerska som utefter ett visst mönster eller en bild skapar din drömklänning. Du kan också besöka butiker med fina festkläder. Det finns inget som säger att klänningen till bröllopet måste vara gjord specifikt för detta ändamål.

Det är din högtidsdag och därmed så kan du välja något som du känner dig fin i. Kanske betyder det att du väljer en kortkort klänning i rött. Eller så kanske du vill ha samma klänning som din mamma eller mormor bar. Om den finns kvar så kan du ta med den till en sömmerska som kan anpassa storlek och fräscha upp inför din vigsel.

Hur mycket kommer klänningen att kosta?

Du kan finna en klänning för några hundralappar eller lägga flera tusen kronor på den. Det finns vackra bröllopsklänningar för alla budgetar. Tänk också på att det går att hyra klänning om du vill det. Det kostar mindre men då får du inte behålla plagget som ett minne efter bröllopet. Glöm inte bort tillbehör som handskar, slöja, väska och smycken.

Brudklänning och figur

För att få en riktigt fin brudklänning så ska du ta reda på vad som klär dig bäst. Det gör du genom att komma fram till vilken typ av figur du har. Därefter så kan du ta reda på vilken form på klänning som kommer att vara vackrast på dig. Det här är viktig kunskap oavsett om du väljer en traditionell bröllopsklänning eller om du vill ha något som är lite modernare.

Det kan ju vara så att du ser bättre ut i en klänning som är rak än i en som har en kjol med v-form. Lär dig mer om form på kjol och figur och testa dig fram. Betänk även hur färgen fungerar ihop med din hudton. Du kanske vill ha en mjukare form av vitt som påminner om grädde hellre än kritvitt.

Om författaren

Priscilla Walker administrator

Priscilla föddes i Bristol, men växte upp i Sverige. Nu vill hon bland annat guida dig till ett bättre bröllop!