Vigselring

Vigselring

Ringen har en alldeles särskild symbolik vid vigseln. Det är med detta smycke som vigselakten befästs. När ringen är på fingret så är vigseln ett faktum och den kommer nu att fungera som en påminnelse om de löften som gavs. Men en vigselring är också ett smycke som bärs för att det är så vackert. Det är mycket viktigt att välja en ring som känns bekväm och som stämmer väl överens med stil.

Hur väljer man vigselring?

Det finns en hel del att tänka på då vigselringen ska väljas ut. Det här är ju inte ett smycke som bärs lite då och då. Tanken är att ringen ska sitta på fingret varje dag. Några viktiga punkter att beakta är:

Ska hans och hennes ring matcha?

Om de ska matcha så gäller det att komma överens om en stil och en metall som ni båda tycker om.

Vilken metall ska ringen vara gjord av?

Guld finns i olika färger men det går också att skapa vackra vigselringar av material som platina och titan.

Ska det finnas ädla stenar med i ringen?

Traditionellt sett så är vigselringen ett slätt band men det finns inget som säger att den inte kan ha diamanter. I varje fall inte då det handlar om hennes ring.

Ska ringen ha en annorlunda design?

Runda kanter, fyrkantigt, öppet på ena sidan… Det finns mycket att välja från. Men tänk på att det ska vara en ring som är bekväm att ha på sig.

En eller två ringar?

Det finns en tradition där damen får en förlovningsring som hon har på sig fram till vigseln. Därefter så kan denna ring bytas ut mot vigselring eller så läggs vigselringen till. En eller två ringar är en smaksak.

Men om det känns viktigt med två ringar för henne så är det klokt att se till att dessa stämmer överens. Det är inte så dumt att tänka på vigselringen redan då förlovningsringen beställs. Även om det kommer att gå ett tag mellan förlovning och vigsel så är det bra att veta att det finns ett matchande vigselband.

Förlovningsringen har ofta en diamant. Stenen kan sitta som en krona eller vara inbakad i ringen. Det här är en smaksak och dessutom så går det bra att välja ädelstenar med färg för effekt.

Unik design som håller

Det är roligt att planera vigselringar och det finns så mycket kreativt att se på. Men det kan vara bra att behålla fötterna på jorden. Om ringen är alldeles för annorlunda så kanske den inte blir reell när bröllopsyran har lagt sig.

I och med att det här är ett smycke som du vill ha på dig dagligen så är det inte så dumt om det känns bekvämt. Om ringen är alldeles för annorlunda och skrikig så kommer den inte att passa särskilt bra i vardagen.

Det kan alltså vara bättre att välja något som känns klassiskt och hållbart. Kom också ihåg att det kan vara fint med en inskription på insidan av bandet. Den bör också skrivas med tanke på framtiden. Efter många års äktenskap så är det inte så dumt att ha en vigselring som har en liten text som påminner om hur det hela började.

Om författaren

Priscilla Walker administrator

Priscilla föddes i Bristol, men växte upp i Sverige. Nu vill hon bland annat guida dig till ett bättre bröllop!