Blommor att undvika på ett bröllop i Norrtälje

När det kommer till att välja blommor till ett bröllop är det viktigt att tänka på blommornas betydelse och symbolik. Vissa blommor kan vara olämpliga att använda på bröllop av olika anledningar. Om du planerar ett bröllop i Norrtälje och funderar på vilka blommor som bör undvikas, läs vidare för att få mer information.

Varför undvika vissa blommor på bröllop?

Först och främst är det viktigt att tänka på blommornas betydelse och symbolik. Vissa blommor kan ha en negativ innebörd eller betyda något som kan kopplas till otur eller sorg. Det är också viktigt att undvika blommor som kan orsaka allergiska reaktioner hos bröllopsgästerna.

Blommor att undvika

Här är några blommor som bör undvikas på ett bröllop i Norrtälje:

Röda rosor

Röda rosor är ofta förknippade med passion och kärlek, men de kan också betyda fara och blod. Dessutom är röda rosor vanligtvis förknippade med kärlek, men de kan också betyda en avslutning på en relation.

Kalla liljor

Kalla liljor kan orsaka allergiska reaktioner och är ofta förknippade med sorg och död. På grund av detta kan de vara olämpliga att använda på ett bröllop.

Gula blommor

Gula blommor anses ofta symbolisera avsked och separation, vilket kan vara olämpligt för ett bröllop. De kan också associeras med avundsjuka och svek.

Svarta blommor

Svarta blommor anses ofta vara förknippade med sorg och död och bör därför undvikas på bröllop. De kan också ses som deprimernade och olämpliga för en glädjefylld händelse.

Blommor att välja istället

Här är några blommor som kan vara lämpliga att använda på ett bröllop i Norrtälje:

Vita rosor

Vita rosor anses vara symboler för renhet, oskuld och äktenskaplig lycka. De är också mindre allergiframkallande än andra blommor och passar därför bra på bröllop.

Pioner

Pioner är stora, vackra blommor som symboliserar kärlek, lycka och god hälsa. De är perfekta för att skapa en romantisk och förtrollande atmosfär på ett bröllop.

Hortensior

Hortensior anses symbolisera tacksamhet, förståelse och kärlek. De kommer i olika färger, vilket gör dem mångsidiga och perfekta för att matcha bröllopsfärgerna.

Liljor

Liljor är eleganta blommor som symboliserar renhet, oskuld och enighet. De kommer i oli