Så här skapar du en DIY bröllopsbukett med blommor från trädgården i Oxelösund

Att skapa en bröllopsbukett med blommor från trädgården är ett roligt och kreativt sätt att spara pengar på ditt bröllop samtidigt som du ger en personlig touch till din bukett. I denna guide kommer vi att visa dig steg-för-steg hur du kan skapa din egen DIY-bröllopsbukett med blommor från trädgården i Oxelösund.

Förberedelser

Innan du börjar plocka blommor från trädgården, bör du tänka på några saker för att se till att din bukett blir vacker och håller länge.

1. Bestäm vilka blommor du vill ha i din bukett

Innan du går ut för att plocka blommor, bör du bestämma vilka blommor du vill ha i din bukett. Tänk på vilka färger och storlekar som skulle passa ditt bröllop. Här är några vanliga blommor som kan användas i en bröllopsbukett: rosor, pioner, nejlikor, luktärter, solrosor och lavendel.

2. Skär blommorna på morgonen

För att dina blommor ska hålla länge, bör du skära dem på morgonen när de är som mest färska och saftiga. Ta med en hink med vatten när du går ut för att plocka blommor.

3. Förbered en kylväska

För att hålla dina blommor fräscha under transporten till din bröllopslokal bör du förbereda en kylväska med ispackar.

Steg-för-steg guide

Nu när du har förberett allt du behöver, är det dags att börja skapa din DIY-bröllopsbukett med blommor från trädgården i Oxelösund.

Steg 1: Skapa en grund med gröna blad

För att skapa en grund för din bröllopsbukett, börja med att lägga till gröna blad. Välj några stora blad och några mindre blad för att ge din bukett struktur och volym.

Steg 2: Lägg till dina största blommor

Nu är det dags att lägga till dina största blommor i buketten. Placera dem i mitten av buketten och försök att få dem att stå ut. Var noga med att klippa stjälkarna på rätt längd så att de passar in i buketten.

Steg 3: Lägg till dina mindre blommor

Nu kan du lägga till dina mindre blommor runt dina största blommor. Försök att skapa en jämn fördelning av färg och storlek.

Steg 4: Lägg till blommor i olika höjd

För att skapa djup och volym i din bukett, bör du lä