Tips för att välja blommor som matchar bröllopsfärgerna i Strömstad

Blommor är en viktig del av bröllopsdekorationen. De kan ge en färgstark touch till hela evenemanget och förhöja skönheten i bruden och brudgummens kläder. Men det kan vara svårt att välja vilka blommor som passar till bröllopsfärgerna och vilka som inte gör det. Här är några tips som kan hjälpa dig att välja blommor som matchar bröllopsfärgerna i Strömstad.

Bestäm bröllopsfärgerna

Innan du börjar leta efter blommor, måste du bestämma bröllopsfärgerna. Detta kommer att ge dig en grundläggande idé om vilka färger som passar ihop och vilka som inte gör det. När du väl har bestämt bröllopsfärgerna kan du börja leta efter blommor i liknande färger.

Tänk på årstiden

Du bör också tänka på årstiden när du väljer blommor. Vissa blommor blommar bara under vissa tider på året, medan andra är tillgängliga året runt. Om ditt bröllop äger rum under sommaren, kan du välja blommor som solrosor, dahlia och lavendel. Om bröllopet äger rum under våren kan du välja tulpaner, liljor och hyacinter.

Välj en tema

Att välja en tema kan också hjälpa dig att välja de rätta blommorna. Om du till exempel har en vintage-tema kan du välja blommor som rosor, pioner och dahlior. Om du har en bohemisk tema kan du välja blommor som gerbera, solrosor och eukalyptus.

Gå för kontrasterande färger

Att välja kontrasterande färger kan också ge en dramatisk touch till bröllopsdekorationen. Om dina bröllopsfärger är lila och guld, kan du välja blommor som är vita eller rosa. Detta kommer att skapa en dramatisk effekt och förhöja skönheten i brudklänningen och brudgummens kläder.

Överväg blommornas betydelse

Blommor har ofta symboliska betydelser. Att välja blommor som har en speciell betydelse för dig och din partner kan ge en personlig touch till bröllopsdekorationen. Till exempel kan du välja rosor för att visa din kärlek eller liljor för att visa din beundran.

Tänk på blommornas storlek

Att välja blommor i rätt storlek kan också göra en stor skillnad i bröllopsdekorationen. Om du har en stor lokal, kan du välja större blommor som pioner och solrosor. Om du har en mindre lokal kan du välja mindre blommor som hyacinter och violer.

Blanda och matcha

Att blanda och matcha olika blommor kan också skapa en intressant eff